Mindre søvnvansker med en forskningsbasert Calm Clock


Oppdag hvordan Calm Clock-en kombinerer søvnvitenskap, psykologi og atferdsvitenskap for å hjelpe med søvnvansker og transformere søvnen din.


Har det pirret nysgjerrigheten din å høre at Calm Clock-en er utviklet basert på vitenskap, eller at den tilbyr «vitenskapsbasert søvnassistanse»? Les videre for å finne ut nøyaktig hvilke funn fra søvnvitenskapen og psykologien Calm Clock-en er et resultat av!

søvnvansker - Cal Clock - Selah Sleep

Først, la oss adressere en viktig utfordring når det gjelder søvn (og en sunn livsstil generelt):

Å vite hva som er bra for deg, i dette tilfellet hva som kan hjelpe deg å sove bedre, betyr ikke automatisk at du gjør det.

Du har sikkert hørt at for å sove bedre og unngå søvnvansker bør du unngå skjermer før sengetid, opprettholde en regelmessig rutine, slutte å trykke på slumre-knappen, samt praktisere avslapningsteknikker. Likevel følger bare en liten prosentandel av befolkningen disse rådene, til tross for at de fleste av oss vet at det kunne ha hjulpet oss til å føle oss bedre og leve livene våre til det fulle. Hvorfor?

Kort sagt, fordi det er vanskelig. I tillegg til at det ofte betyr at vi må motstå kortsiktige fristelser til fordel for langsiktige belønninger. Spesielt i en tid der så mye av miljøet vårt er utformet slik at vi trekkes i motsatt retning av hvile og ro. Dette er grunnen til at Calm Clock-en ikke bare er basert på søvnvitenskap alene, og heller ikke bare å gi deg kunnskap og verktøy for å forbedre søvnen din. Snarere: 

En Calm Clock fokuserer på å hjelpe deg med å faktisk implementere denne kunnskapen og bruke disse verktøyene for å ta søvnen og velværet ditt til neste nivå.

Derfor har vi sett til vitenskapen om psykologi og atferd under utviklingen av vår Calm Clock, like mye som vi har sett til søvnvitenskapen.

La oss først diskutere søvnvitenskapen.

Søvnvitenskapen bak Calm Clock

Selah Sleep - søvnvansker- rest is powerful

Hvilke funn og råd fra verdens ledende søvnforskere vil Calm Clock-en hjelpe deg med å implementere?

  • Å begrense eksponeringen for skjermer i timen før du legger deg kan redusere tiden det tar å sovne og forbedre søvnkvaliteten generelt. (Vernon, Modecki & Barber, 2018) (Chang et al., 2015).

  • Å holde telefonen utenfor soverommet kan redusere stress om natten og ytterligere forbedre søvnen (He et al., 2020).

  • Avslapningsteknikker som kroppsskanning, Non-Sleep Deep Rest (NSDR), søvnhypnose og pusteteknikker er effektive for å indusere en tilstand av hvile i nervesystemet, og dermed redusere innsovningsproblemer og forbedre søvnkvaliteten generelt – også for de som vanligvis sliter med søvn (Toussaint et al, 2021) (Sharpe et al, 2021) (Su et al, 2021). Dette er det vi refererer til når vi bruker begrepet «vitenskapsbasert søvnhjelp».

  • Regelmessig praktisering av avslapningsteknikker kan øke effekten over tid, forbedre den generelle helsen til nervesystemet og være støttende for både søvn-helsen og den mentale helsen din (Goyal et al, 2014) (Norelli et al, 2023).

  • Å holde seg til en fast søvn-plan og unngå slumring om morgenen vil hjelpe kroppen din med å holde en sunn døgnrytme for bedre søvn, samt gjøre assosiasjonene til sengen stadig bedre (Chaput et al., 2020).

  • Bonus: Skjermfrie morgener kan ha mange fordeler for stressnivået, humøret og fokuset. Dette kan føre til et mer balansert nervesystem, som igjen kan fullføre sirkelen tilbake til kveldene dine og ha en positiv innvirkning på søvnen din. (Artikkel, «Hvorfor du bør slutte å sjekke telefonen om morgenen», Forbes, 2021, lenke).

Calm Clock-en er designet for å gjøre det mulig for deg å holde telefonen utenfor soverommet om natten, uten å miste tilgangen til søvnhjelp og andre ønskede funksjoner.

Den støtter deg også i å redusere skjermtiden før du legger deg ved å la deg bestemme avslappingslydsporet ditt i løpet av dagen. Den gir deg også en alternativ måte å avslutte dagen på som er mer støttende for søvnen og den mentale helsen din – alt fra skjermfri lytting til lydbøker, meditasjoner, guidet journaling, osv.

Om morgenen vekker den deg med lys og lyd i tråd med biologen din. Den gir deg også styrke til å slutte å trykke på slumre-knappen samt ha suksess med drømme-morgenrutinen din.

Om vitenskapsbasert søvnstøtte

Den øyeblikkelige søvnstøtten du kanskje ikke visste du trengte.

Når vi sier at Calm Clock-en tilbyr forskningsbasert søvnstøtte refererer vi til evidensbaserte og lydbaserte verktøy i tillegg til teknikker designet spesifikt for å forbedre søvnkvaliteten. Dette inkluderer veiledede metoder som kroppsavspenning, NSDR, søvnhypnose, veiledede pusteteknikker, innovative nye lydteknologier med mer.

Disse teknikkene bygger på vitenskapelig forskning og har vist seg å hjelpe mennesker med å sovne raskere, oppleve mer optimal søvn og å våkne ordentlig uthvilt. De utnytter det faktum at spesifikke lyder og kontrollerbare handlinger, som å bevege oppmerksomheten gjennom kroppen og bremse pusten, kan senke hjernens bølger og skifte nervesystemet fra å være i beredskap til dyp hvile. (Toussaint et al., 2021, Sharpe et al., 2021, Su et al., 2021.)

Disse metodene kan være svært effektive som en langsiktig praksis for å forbedre søvn-helsen din og oppleve mindre søvnvansker, i tillegg til helsen til nervesystemet ditt. Imidlertid kan de også være effektive «SOS-løsninger» dersom du ligger våken, vrir deg mens alt du ønsker er å gli inn i drømmeland.

Atferdsvitenskap: Å faktisk gjøre det

Med en Calm Clock designer du søvnmiljøet ditt for mestring og letthet.

FAKTUM: Å designe miljøet ditt for suksess er mye mer effektivt enn å stole bare på viljestyrke.

Se Dolan et al. (2012), Neal et al. (2006), Thaler & Sunstein (2008) eller Gardner et al. (2012) for vitenskapelige publikasjoner om dette, samt vanedannelse og rollen til miljødesign og «nudging». Du kan også sjekke ut en av våre favorittbøker, Atomic Habits av James Clear, for lett fordøyelig og inspirerende informasjon om emnet.

figur: søvnvansker og dårlige skjermvaner

En av de mest effektive tingene du kan gjøre for å forbedre vanene dine er å tilføre motstand til de uønskede vanene – ergo gjøre dem vanskeligere å utføre. På motsatt side gjelder det samme, fjern motstand for de ønskede vanene – altså gjør det lettere å utføre de.

Bli kvitt søvnvansker med bedre vaner.

Dette er essensen av vår unike Calm Clock. Hvert trinn i prosessen har vi spurt oss selv: «Hvordan kan vi gjøre det så enkelt som mulig for deg å lykkes?»

Målet er ikke perfeksjon.

Målet er mindre slit, med bedre resultater.

Ved å fjerne motstand og friksjon i miljøet ditt, dytte deg mot dine ønskede vaner og gjøre de beste teknikkene og verktøyene fra søvnvitenskapen lett tilgjengelige ved sengen din, tar Calm Clock-en søvnen og velværet ditt til neste nivå.


Det viktige for oss er ikke å bestemme hvordan kveldene og morgenene dine skal se ut, men å møte deg der du er på helse- og selvutviklingsreisen din. I tillegg ønsker vi å se at målene du setter for deg selv blir lettere å oppnå.