Hvorfor velge skjermfritt soverom?

Hvorfor velge skjermfritt soverom?

Vi elsker temaene søvn, helse og velvære. Det er noe som berører oss alle på et dypt plan, og som har mye å si for livskvaliteten. Hvis du ikke sover ordentlig, får du ikke de beste dagene. Dessverre har stadig flere problemer med å etablere gode søvnvaner og oppnå dyp hvile. Vi ser at scrolling i sengen har en negativ effekt på søvnkvalitet og innsovning.

I denne artikkelen skal vi utforske hvorfor og hvordan et skjermfritt soverom kan bidra til deg, dine kjære og oss alle sammen.

Skjermfritt soverom – hvorfor?

Ved å forvise skjermer fra soverommet skaper du en hellig plass dedikert til hvile og søvn. Denne handlingen fungerer som en grense mellom deg og den digitale verden, og lar sinnet ditt slappe av og forberede seg til dypere hvile og healende søvn.

Skjermtid før sengetid kan forstyrre søvnmønstrene og ha en negativ innvirkning på generell velvære. Det blå lyset som sendes ut fra skjermene blokkerer produksjonen av søvnhormonet melatonin og får hjernen til å tro at det fremdeles er dagtid. Innkommende varsler holder oss i høy beredskap og lar oss aldri virkelig koble fra verdens krav. Og når telefonen ligger rett ved siden av sengen, er det så fristende å ta den opp for en siste runde, som til slutt går utover total søvntid!

Ved å velge et skjermfritt soverom tar du tilbake mye av kontrollen over søvnen din og gir deg selv mer velværet i en stadig mer hektisk hverdag.

Calm Clock Vekkerklokke med lys

Noen av foredelene med et skjermfritt soverom:

  • Vi sovner raskere og får dypere søvn 
  • Mer velvære
  • Økt fokus
  • En større følelse av balanse og tid i hverdagen 
  • Redusert risiko for å scrolle i sengen og utsette nervesystemet for stress om morgenen

Hvordan?

  1. Skaff deg en separat vekkerklokke slik at du ikke trenger telefonen for å våkne om morgenen.
  2. Bestem deg for et “elektronisk portforbud” og angi en påminnelse som varsler og dytter deg til å legge fra deg telefonen på et bestemt tidspunkt.
  3. Finn et fast sted der du legger smarttelefonen hver kveld – helst et der du ikke ser den, for eksempel i en liten boks eller en skuff. Dette bidrar til å forsterke vanen med å legge den bort og eliminerer fristelsen til å ta den opp.
  4. Skriv en plan for hva du vil gjøre for å slappe av og starte dagen i stedet for å bla .
  5. Noen aktiviteter du bør vurdere er å gå en kveldstur, lese, skrive dagbok, strekke ut eller meditere.

Hvordan kan en søvnklokke hjelpe?

Kjerneoppdraget til søvnklokken er å hjelpe deg med å holde soverommet fritt for skjermer. Den beskytter hvilen mot forstyrrelser.

Selv om du ikke har smarttelefonen på soverommet har du tilgang på lydinnholdet du liker å bruke i meditasjoner, yoga nidra, musikk og subliminals. Er disse lydene faste deler av rutinen din slipper du å bli utsatt for 30 sekunder med blått lys og inkommende varsler når du skal starte meditasjonen eller søvnhjelpen din igjen. Bare ett trykk og søvnklokken vil ta deg til roen.

Videre minner den deg om skjermkarantenen din og dine personlige mål. Å vite at du har et bedre alternativ ved sengen, som får nervesystemet ditt til å føle seg så bra, vil få det til å føles som en velfortjent pause å legge igjen telefonen utenfor soverommet, i stedet for å være en skremmende oppgave.

Gode ​​skjerm- og søvnrutiner er nærmere å bli vår nye normal.

Tilbake til bloggen