Vår historie

Selah Sleep ble grunnlagt høsten 2020 av Christine Øvstedal og Maria With Hoen. De møttes gjennom en felles venn, og oppdaget raskt at begge var over middels interessert i søvn, helse og velvære.

De startet Selah med et brennende ønske om å skape det produktet de selv hadde lengtet etter på sin reise mot bedre søvn.

Bildet er tatt av (Finansavisen) august 2023 på Statuplab i Oslo, fra venstre Maria With Hoen og Christine Øvstedal.

 

Marias interesse for søvn begynte da hun var involvert i en nær døden-ulykke på Death Road i Bolivia i en alder av 20 år. Tre år med rehabilitering og operasjoner fulgte, og hun opplevde hvor viktig søvn er for restitusjon og helbredelse.

Frustrasjonene vokste da hun slet med å få nok søvn; å lære seg å sove igjen etter ulykken var mer utfordrende enn å lære seg å gå igjen.

Hun viet tiden sin til å lære seg alt hun kunne om søvn, dens sammenheng med med fysisk og mental helse, og hvilke teknikker og vaner hun kunne implementere for å ta tilbake søvnen og helsen. Interessen førte til et studie i psykologi, etter at hun hadde blitt frisk igjen.

Christine Øvstedal og Maria With Hoen på Startuplab i Oslo

Bildet er fra en sak om gründere i Norge av Kapital (Finansavisen) September 2023.

 

Christine hadde erfart hvor vanskelig det var å koble av og få nok hvile da hun studerte og måtte sjonglere universitet, jobb og et sosialt livt. Hun innså hvor mye dette påvirket søvnen og velværet hennes, og la merke til at mange jevnaldrende studenter også slet.

Hun begynte å eksperimentere med med teknikker som å redusere skjermbruk, praktisering av meditasjon og ulike typer avspenningsøvelser. Selv om hun var imponert over effekten var hun fortsatt frustrert over hvor utfordrende det var å gjøre disse vanene om til en varig praksis. 

 

Bidet er tatt på det årlige Startup Extreme hvor Maria With Hoen (i pysjamas) forteller publikum om hvordan de stadig økende søvnproblemene i Norge nå har blitt vårt største folkehelseproblem. Selah Sleep ble etablert med en drøm om å få denne statistikken ned.

 

Fantes det virkelig ingen enkel måte å opprettholde disse rutinene på? 

Sammen fikk de samlet og etablert et team som snart er ferdig med å skape en enhet for sengekanten som skal hjelpe oss med å mestre søvnen. Hele veien fra å legge vekk mobilen om kvelden, opprettholde et skjermfritt soverom og enkelt spille av kvelds- og morgenrutinene våre - til å vekke oss på en optimal og deilig måte.

Christine og Maria er dypt involvert i utviklingen av drømme-produktet, her sammen med Jon Zwaig Kolstad som er Chief Technology Officer i Selah Sleep.

 

Vi har alle vår egen søvnhistorie. For noen handler det om å kunne legge bort mobilen før leggetid. Mens andre bare ønsker å våkne litt tidligere hver dag. Hvor er du på din søvnreise?

Selah ble startet for å hjelpe deg på denne reisen. Med verdens første søvnklokke.

Les mer om forskjellen på en søvnklokke og en vanlig vekkerklokke med lys her.