Calm Clock fra Selah Sleep Vekkerklokke med lys og lydinnhold for avspenning og velvære

Hvorfor bytte ut vekkerklokken med en søvnklokke?

Hva om vekkerklokken hjalp deg med å oppnå dyp hvile og kvalitetssøvn, fremfor bare å vekke deg om morgenen? Denne artikkelen bryter ned forskjellene mellom en klassiske vekkerklokke og en søvnklokke.

Hva tenker du på når du hører ordet “vekkerklokke”?

Tenker du på et beroligende miljø for søvnen din? En hjelper ved sengekanten? Eller en fantastisk måte å starte dagen på?

Vår antagelse er, sannsynligvis ikke.

I disse dager våkner ikke folk flest til en skikkelig vekkerklokke en gang – men snarere til alarmfunksjonen på smarttelefonen. Enheten som er så smart at den er kjent for å utløse årvåkenhet og stress, frarøve oss kvalitetssøvn og gjøre det lettere å slumre enn å slå alarmen av.

 

I Selah mener vi det er et stort behov for å sette en ny standard når det kommer til energien på soverommet.

Hva om enheten ved sengen faktisk kunne hjelpe oss med å oppnå den dype hvilen og kvalitetssøvnen vi trenger, i stedet for bare å forstyrre og brått vekke oss?

Hva om denne enheten kunne bidra til å roe ned tankekjøret, lette oss inn i drømmeland og støtte dyp søvn gjennom natten? For så å vekke oss på en naturlig og beroligende måte, og gjøre det lettere å komme seg ut av sengen fremfor å slumre om morgenen? Noe som virkelig hjalp oss oppnå en bedre livsstil.

Vi kaller dette noe for en søvnklokke.

Lydinnhold for søvn og velvære, tilgjengelig skjermfritt ved sengen din.

 

Vekkerklokke eller søvnklokke? To helt forskjellige sengekanter.

Den klassiske vekkerklokken gjør én av jobbene, den vekker deg fra søvnen. Med sine ofte brå lyder, sjokkerer den systemet ditt inn i årvåkenhet. Bortsett fra å vekke deg (hvis å trykke på slumre-knappen fem ganger kan kalles en vellykket vekking…), gjør den lite for å bidra til at du får en god start på dagen.

En søvnklokke er noe helt annet. Den er designet for å hjelpe deg med å oppnå en rolig sinnstilstand og mestre hele søvnsyklusen – hele veien fra å slappe av til å fullføre morgenrutinen.

Med en søvnklokke får du lydspor, meditasjon, musikk, søvnhypnose og veilede pusteøvelser – på en skjermFRI måte. Om morgenen vekker den deg i tråd med biologien din, med et gradvis soloppgangslys og lyder som starter mildt for deretter å bygge seg opp. Den gir deg også mulighet til å sette opp en morgenrutine som starter automatisk etter alarmen (f.eks. en meditasjon, en motiverende lesning eller en optimistisk spilleliste), slik at du får støtte til å starte den optimale morgenen – og dagen – med mindre behov for viljestyrke.

 

Et Natte-liv med en søvnklokke

I et samfunn som stadig girer opp tempoet har det aldri vært viktigere – og sannsynligvis aldri vanskeligere – å være bevisst på å få nok hvile. Vår kollektive mangel på hvile påvirker ikke bare individuelle liv, men samfunnet som helhet.

Hvor skal vi begynne når vi ønsker å ta kontroll over egen hvile samt skape stunder for dyp ro? Når konstant stimuli kjemper om oppmerksomheten vår?

Soverommet er kanskje det ene rommet i livet ditt hvor du kan ta en pause fra verdens krav. Hvis du lar det. Rommet som har ett hovedformål, nemlig å sikre at du får nok hvile og søvn, slik at du har energi til alle de andre rommene og øyeblikkene i livet ditt.

I stedet for å la smarttelefonen bringe verdens krav og støy inn på soverommet beskytter og støtter du søvnen din med en søvnklokke. Det gjør det lettere å delta i den aktive prosessen med å regulere nervesystemet og oppnå dyp søvn.

Med en søvnklokke kan gode søvnrutiner bli den nye standarden. Sjansen er stor for at energinivåene forbedres og at du vil se positive endringer i hverdagen, i tillegg til å få bedre søvn!

For oss var det enkelt å bytte ut vekkerklokken og smarttelefonen med en søvnklokke. Vi måtte bare bygge den først.

Har du noen tanker om hvordan søvnklokken kan gi deg mer verdi, eller har du noen ønsker for videreutviklingen? Vi vil gjerne høre fra deg. Ikke nøl med å drømme stort med oss og ta kontakt.

 

Les mer om forskjellene på en vanlige vekkerklokke med lys og en søvnklokke her.

Tilbake til bloggen